Leta i den här bloggen

torsdag 18 oktober 2012

Marie Hermanson, Himmelsdalen

Det är en njutning att läsa denna bok. Det är något med språket, vad är svårt att sätta fingret på, men det är så härligt att läsa. Dessutom är berättelsen i sig fascinerande. Även sättet att beskriva händelser är uppfriskande. Daniels misslyckade äktenskap får t.ex. plats på en halv sida, men säger precis allt. Faktum är att just den skildringen är det bästa i hela boken!

Av handlingen kan inte för mycket avslöjas. Men ungefär det här står på baksidan så det lär väl vara okej att yppa. Daniel åker för att hälsa på sin tvillingbror Max som, pga för mycket arbete, hamnat på en kurort i Alperna. Det var länge sedan de sågs och väl på plats upplever Daniel en avslappnad miljö för rika personer på "semester". För att betala räkningen vill Max dock att han och Daniel under några dagar byter plats, så att Max obemärkt kan smyga iväg och fixa pengar till räkningen. Inte ont anande går Daniel med på detta, men det borde han nog inte ha gjort...

Boken är en roman-thriller. Skulle den bli film skulle den bli sådär krypande psykologisk läskig, som när man plötsligt befinner sig instängd i ett för litet utrymme och får svårt att få luft. Det var faktiskt länge sedan jag läste något så bra! Hugg den, den finns på pocket, och njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar