Leta i den här bloggen

måndag 17 juni 2013

Robin Hobb, Dragon heaven

Det här är fortsättningen på sista berättelsen om drakarna. I denna bok får vi fortsätta följa Alice när hon, på det mest oväntade sätt, hamnar i den expedition som ska leda drakarna till deras nya hem. Sagan handlar dock lika mycket om de utstötta missbildade ungdomarna som anlitas för att ta hand om drakarna på deras resa. För byn där de kommer från blir det en vinn-vinn-situation. De blir av med de missbildade ungdomarna och med drakarna som inte gör någon nytta.

Det är spännande när drakarna, deras skötare och båten där Alice finns med kör iväg uppför floden, in i det som bara är vitt på kartan. Kommer de att hitta Kelsingra, drömmarnas stad, där drakarna ska leva, eller far de bara mot sin död?

Resan förändrar dem alla, drakarna, skötarna, Alice och till och med den mest motvillige passageraren Alice mans sekreterare, som till sist omvärdera får sin syn världen och sin förre älskare.

Underhållande och lagom spännande flyter berättelsen på i takt med floden. Mycket bra! Men nu är det bara två kvar, sen har jag läst alla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar