Leta i den här bloggen

fredag 31 maj 2013

Robin Hobb, Dragon keeper

Nu är jag inne på sista böckerna av Robin Hobb. Det här är fortsättningen på sagan om drakarna, kallad The Rain Wilds Chronicles.

Den här första inledande boken är en mycket lovande inledning på berättelsen. Den handlar till stor del om en ung kvinna som forskar om drakar och därför anses udda. Vid 25 är hon dessutom på tok för gammal för att gifta sig. Men en ung framgångsrik och hänsynslös, fast det vet man inte från början, man börjar ändå uppvakta henne. Han behöver nämligen bli gift för att inte förlora sitt arv, trots att han sedan länge har ett förhållande med sin manlige sekreterare. Överenskommelsen är att hon får frihet att fortsätta med sina intressen medan han får leva sitt liv, fast de ska försöka producera en arvinge också, vilket går sådär med tanke på omständigheterna.

Men kvinnan, Alise, krävde också i äktenskapsförhandlingen att hon skulle få resa till norr och titta på drakarna. Sekreteraren som hamnat i onåd tvingas resa med som sällskap, men resan blir längre än de trott och Alise blir förälskad i sjökaptenen på båten.

Det är en av historierna i boken. Men som vanligt finns flera öden som man följer.

Den här boken är precis som de andra, Soldier son-trilogin undantagen, väldigt medryckande och underhållande. Det är en sån bok som man smiter undan med för att få läsa lite till och då är det bra. Tur att det finns några fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar