Leta i den här bloggen

tisdag 11 maj 2010

Sven Otto Littorin Uppdrag arbete

Knaster, knaster, knastertorr. Det är de ord som ligger närmast till hands när jag funderar på hur den här boken ska beskrivas. Den här bokens texter passar som hand i handsken i en proposition eller i en skrivelse till riksdagen.

Littorin har skrivit en bok som nästan uteslutande fokuserar på den arbetsmarknadspolitik som regeringen fört de senaste fyra åren. Det redogörs för lyft-jobb, arbetslöshetsförsäkringen och arbetsmiljöarbetet och slutar med en summering av att nästan alla vallöften på området infriats.

Den innehåller inte mycket annat.

Jag hade hoppats på lite mer livfulla personliga betraktelser. Kanske inte skvaller, men varför inte lite mer om hur han upplevde Sveriges ordförandeskap i EU när han flög runt i Europa som en kringresande försäljare varje vecka, eller kanske om duster med andra departement (om det varit några) eller om hur jobbigt det kan vara att vara arbetsmarknadsminister. Som han skriver har nästan alla andra europeiska länders ministrar avgått. Men han klarade sig, med bara lite mer grått hår.

Littorin är både rolig och slagfärdig när han håller tal och pratar. Men det verkar bli tvärtom när han skriver. Men det är klart. Om valet går åt skogen har han ju bevisat att han precis som jag själv fungerar alldeles utmärkt till att skriva byråkratiska texter på Regeringskansliet. Välkommen tillbaka i så fall!

1 kommentar:

  1. Ja, det skulle ju vara trevligt att ha Totto som kollega.

    SvaraRadera